Перейти до основного вмісту

РОЗВАГА ДЛЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ВІКУ присвячена до "Дня похилого віку"

КДНЗ «ДЗВІНОЧОК»

«РАЗОМ ІЗ БАБУСЕЮ КАВУНОВИЙ ЧЕЛЕНДЖ»
РОЗВАГА ДЛЯ ДІТЕЙ СТАРШОГО ВІКУ  присвячена до "Дня похилого віку"
вихователі групи №7 «РОМАШКА» Савченко Н.П., Черепанова І.В.2019 р.





Мета: створювати сприятливі умови для формування морально-етичної компетентності; учити співчувати, співпереживати; формувати вміння оцінювати свої вчинки та вчинки інших; виховувати миролюбність та пошану до людей похилого віку.


Ведуча:
Ми вітаємо, всіх наших гостей на нашому кавуновому челенджі! Челендж – це виклик-повторення, який ми кидаємо насамперед собі, а потім вже іншим. Повторити і не забувати  не тільки в цей особливий день – «День похилого віку», який відмічають 1 жовтня, в нашому повсякденному житті, треба пам’ятати про повагу до наших бабусь і дідусів, частіше дякувати за те все добро, яке вони творять і просто любити їх.
            А кавуновий челендж, тому що саме кавунчик – солодкий, соковитий та хрумкий – яскравий спогад про чудове літо, яке вже пройшло. Спогадом про літо  ми хочемо розділити з нашими дорогими бабусями та гарно і весело провести час.

  1.  І тому давайте привітаємо на нашому кавуновому челенджі бабусю ( П.І.П. бабусі)… 
  2. В народі у повсякденні вирує такий вислів: «Старий, що малий»! Давайте, перевіримо, чи є так насправді, увага на екран!

"Snack Attack"   https://youtu.be/38y_1EWIE9I

           Гарний мультфільм і справді реакція бабусі була дуже схожа на Вашу діти!) 
3. А зараз випадок, який трапився у трамваї.

Інсценування гуморески " Випадок у трамваї "


4. Але не тільки це поєднує нас з нашим старшим поколінням, а також наявність вільного часу. Не треба поспішати на роботу, повсякчас  думати де і як заробити гроші. У наших бабусь це позаду, а у наших діточок це все ще попереду. І тому діти і літні люди полюбляють різні прогулянки. І скажу Вам по секрету бабуся найкращий друг на прогулянці. А ми Вам пропонуємо прогулятися по цій стежинці, але з кавуном і подивитися, хто зможе донести кавун до бабусі?

Гра "Пронеси кавун"


5. А ще наші  бабусі люблять повчати, це тому що кожна з них має великий життєвий досвід, яким вони хочуть поділитися. Послухайте,  наші любі бабусі,  цей віршик для Вас.

Вірш « Про бабушку» Елена Дюк

6. Діти, а Ви бажаєте, щоб зараз саме тут виступили Ваші бабусі?
Любі наші, бабусі, зараз ми всі разом заспіваємо українську народну пісню « Ти ж мене підманула», але на приспіві співаємо «Я ж тебе підманула», домовились?
А допоможе нам сам Олександр Малінін! 
7. А зараз наші бабусі, ваші онуки хочуть Вас про щось запитати (діти задають питання):

  •         Який найщасливіший день в Вашому житті запам’ятався?
  •     Коли найбільш радують Ваші онуки? 
  •      Чи часто Ви засмучуєтесь від наших пустощів? Фото слайди «Пустощі дітей"
  •       Якими Ви хочете бачити нас у майбутньому? Ролик « Что если  дети будут вести себя так, же как взрослые" https://youtu.be/DdAbW-HelYo 

8. Ми дякуємо за Ваші щирі відповіді і ми будемо намагатися не розчаровувати Вас, так діти?!
Насправді дітей і бабусь поєднує набагато більше і навіть смаки.

І зараз у нас буде Конкурс «Я знаю свою бабусю». 
На цей конкурс ми запрошуємо бабусю з онуком. Бабуся з онуком повертаються один до одного спиною. Ведучий дає набори однакових карток і ставить запитання, на відповідь учасники підіймають обрану ними картку. 
Приблизні питання: 
  • Який би відпочинок обрала бабуся: сонячний пляж на березі моря чи горно-лижний курорт;
  • У кафе чим би поласувалося бабуся пиццею чи морозивом?  и т.д.

       Наша зустріч добігає кінця, але ми віримо, що це закінчення тільки цього вечора, а попереду ще багато часу, де Вас дорогі наші бабусі з Вашими онуками ще чекає багато радісних та щасливих моментів. Цей вірш для Вас. 
Вірш «Бабушкины руки» Лев Квитко.
Музичний фон і діти  дарують своїм бабусям ПОРОБКИ.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Короткі оповідання про доброту та добрі справи- велика підбірка для дітей

 13 листопада – День доброти. “Красиві слова і красиве діло” (Василь Сухомлинський) Серед поля стоїть маленька хатина. її побудували, щоб у негоду люди могли сховатися й пересидіти в теплі. Одного разу серед літнього дня захмарило й пішов дощ. А в лісі в цей час було троє хлопців. Вони сховалися в хатинці й дивилися, як з неба ллє, мов з відра. Коли це бачать: до хатини біжить ще один хлопчик. Незнайомий. Мабуть, з іншого села. Одежа на ньому була мокра, як хлющ. Він тремтів од холоду. І ось перший із тих хлопців, які сиділи в сухому одязі, сказав: — Як же ти змок на дощі! Мені жаль тебе… Другий теж промовив красиві й жалісливі слова: — Як страшно опинитися в зливу серед поля! Я співчуваю тобі… А третій не сказав ні слова. Він мовчки зняв із себе сорочку й дав її змоклому хлопчикові. Той скинув мокру сорочку и одягнув суху. Гарні не красиві слова. Гарні – красиві діла.  Матеріал взято з сайту <a href="https://mamabook.com.ua">mamabook.com.ua</a> https://mamabook.c

🔝5 причин «Чому треба відвідувати дитячий садок»

Цього не можуть надати навіть самі люблячі батьки. 1. Режим. Більшість дорослих не звикли жити строго по годинах, тоді як, насправді, це дуже корисно для організму - їсти, гуляти, лягати спати в один і той же час кожного дня. 2. Дисципліна. В дитячому садочку дитина знайомиться з певними правилами поведінки і вчиться дотримуватися їх. Слід визнати, що ці навички дитині дуже необхідні. 3. Самостійність. В саду у дитини з'являється можливість проявити себе, вона більш самостійна, так як поруч немає мами (бабусі), яка за неї прибере іграшки або погодує з ложечки, в саду дитина виконує все те, що необхідно згідно з її віком, у тому числі і доглядає за собою. 4. В дитячому садочку дитина отримує можливості для інтелектуального і фізичного розвитку. Але для хорошої підготовки, батьки повинні цікавитися та проводити закріплення вдома і займатися самостійно! Співпраця дає добрі результати. А якщо "домашня" дитина цілі дні проводить виключно перед екраном телевізора, або

7 умов для розвитку у дітей творчих здібностей

 Як розвивати  творчі здібності у дітей ? Багато людей вважають, що творчість є вродженим талантом, яким можуть володіти лише деякі діти, у той час як інші його позбавлені. Але насправді творчість – це більше навичка, ніж вроджений талант, і батьки можуть допомогти своїм малюкам успішно її розвивати.  https://childdevelop.com.ua/articles/develop/2009/